3 fase groepenkasten met aardlekautomaten

Bekijk ons uitgebreide assortiment 3 fase groepenkast met aardlekautomaten. Een aardlekautomaat is een installatieautomaat en aardlekschakelaar in één component, die standaard ook één module breed is. Hierdoor wordt elke lichtgroep apart beveiligd en wordt voorkomen dat meerdere groepen zonder stroom komen wanneer er een fout gedetecteerd wordt door de aardlekschakelaar. Onze groepenkast componenten zijn voorzien van o.a. CE, VDE, KEMA-KEUR en SEMKO, ook worden ze voorbedraad en aansluitklaar geleverd.

Verder zorgen wij ervoor dat: 

  • Uw groepenkast geheel bedraad is in 6 kwadraat H07V2-K met geïsoleerde eindhulzen
  • Een aardrail in uw groepenkast gemonteerd is
  • Een naar eigen inzicht te gebruiken 8 of 16 buisinvoer meegeleverd is

Op uw verzoek kunnen we de opstelling van de componenten naar uw wensen uitvoeren.

3 fase groepenkasten met aardlekautomaten
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 169-192 van 752

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 Fase Groepenkast met Aardlekautomaat

De Aardlekautomaat wordt in de meeste gevallen gebruikt om een (bestaande) groepenkast uit te bereiden met krachtstroom, ook beschermt een aardlekautomaat tegen lekstromen en overbelasting. Het combineert de functies van een aardlekschakelaar en een zekering (installatieautomaat):

 

Wat is Krachtstroom?

De krachtstroom wordt verdeeld over drie fasen. Krachtstroom wordt vaak gebruikt in situaties waar meer vermogen nodig is dan wat enkelfasige stroom kan leveren. Dit komt vooral voor in laadpalen, bepaalde boilers, en grote koelinstallaties. Krachtstroom heeft enkele voordelen ten opzichte van enkelfasige stroom, zoals efficiënter gebruik van elektrische energie en een verminderd verlies van vermogen over lange afstanden.

Wat doet een aardlekschakelaar?

Ook wel aardlekbeveiliging genoemd, bewaakt de stroom die de installatie binnenkomt via de faseleiders en vergelijkt deze met de stroom die via de nulgeleider (N) terugkomt.
In een normale situatie, waar er geen lekstroom is, is de som van de stromen op de faseleiders gelijk aan de stroom op de nulgeleider. Als er echter ergens in de installatie een lekstroom naar aarde is (bijvoorbeeld door een defect apparaat of beschadigd draad), zal deze onbalans detecteerbaar zijn.
Wanneer een lekstroom wordt gedetecteerd die een bepaalde drempel overschrijdt, schakelt de aardlekschakelaar de stroomvoorziening naar de betreffende groep(en) uit.

Wat is een installatieautomaat?

Ook wel zekering genoemd, heeft als doel om de stroom te onderbreken bij overbelasting of kortsluiting in een specifieke groep.
In het geval van overbelasting, zal de automaat de stroom onderbreken om schade aan de bedrading en apparaten te voorkomen.
Bij kortsluiting, waarbij de stroom een ongewenste kortere route volgt, zal de installatieautomaat snel de stroom onderbreken om schade te voorkomen.

Meer Informatie over de boventaande componenten? Bezoek de Aardlekschakelaar en/of Installatieautomaat pagina!


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Copyright © 2013-present Superflink, Inc. All rights reserved.